Valmennus

Urheilulukion uintivalmennuksessa pyritään kokonaisvaltaiseen valmennukseen jossa uimaria tuetaan niin urheilussa kuin koulunkäynnissä. Monipuolinen ja kova harjoittelu, eri tehoalueiden tunnistaminen ja ominaisuuksien kehittäminen kuuluvat olennaisena osana valmennukseen. Tekniikan ja oman tekemisen ymmärtäminen kuuluvat myös vahvasti valmennusideologiaan.

Nykyjärjestelmän mukainen toiminta käynnistyi vuonna 2009, kun Sotkamon omat uimarit, Swimming Club Vuokatin Jere Laukkanen ja Kalle Liuski aloittivat opiskelunsa. Menestystäkin on jo tullut. Jere Laukkanen ui kesällä 2010 räpyläuinnin nuorten MM-uinneissa 4. sijalle ja edusti Suomea myös kilpauinnin puolella nuorten EM-uinneissa, joissa hän ui ikäryhmänsä kärkiajat Suomessa 800m vapaauinnissa ja 400 sekauinnissa.

2011 lukion aloittanut Jenna Laukkanen on tuonut Sotkamoon lukion aikana useita aikuisten (yli 17v) Suomen mestaruuksia ja Suomen ennätyksiä, virstanpylväinä Lontoon Olympialaisten edustus vuonna 2012 sekä MM-edustus Barcelonassa kesällä 2013.