Sotkamon uuden lukio-ja kirjaston havainnekuva

Yleislinja

Sotkamon lukion yleislinjalla akateemiset tavoitteet kohtaavat yksilöllisen kehityksen ja monipuoliset mahdollisuudet. Tarjoamme monipuolisen opiskeluympäristön, jossa tuemme jokaisen opiskelijan polkua kohti tulevaisuuden unelmia. Meillä pääset kehittämään tulevaisuutesi perustaa vahvassa ja kannustavassa yhteisössä, joka valmistaa sinut elämän haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Tutustu, mitä Sotkamon lukion yleislinja tarjoaa sinulle!

Uusi lukio-kirjasto rakennus valmistuu vuoden 2025 alussa

Modernit, viihtyisät ja korkealaatuiset opetustilat ovat pian käytettävissämme. Uudessa rakennuksessa sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa kirjasto ja kahvila, jotka tarjoavat täydelliset puitteet rentoutumiseen ja opiskeluun. Kolmannessa kerroksessa opiskelijoille on varattu oma ”kotipesä”, jossa voi viettää hyppytunteja, kokoontua ystävien kanssa, katsella elokuvia tai vaikkapa järjestää kisastudion. Tämä tila on suunniteltu opiskelijoiden yhteisöllisyyden ja mukavuuden lisäämiseksi.

uuden lukion pääportaikko havainnekuvana

Kohti uutta lukiota!

Hankkeen laajuus on vaikuttavat 4,350 kem2, tarjoten tilaa monipuoliselle ja modernille oppimiselle ja kirjastopalveluille. Sotkamon kunnan verkkosivulta löydät tietoa, kuvia ja videoita projektin etenemisestä.

Aktiivinen lukioelämä Sotkamossa

Sotkamon lukiossa aktiivinen ja yhteisöllinen lukioelämä odottaa sinua. Suurin osa opiskelijoistamme tulee Sotkamon ulkopuolelta, tarjoten ainutlaatuisen mahdollisuuden solmia uusia ystävyyssuhteita ja tuttavuuksia koko lukiovuosien ajaksi. Meillä opiskelijakunnan hallitus ja tutor-opiskelijat ovat aktiivisesti mukana järjestämässä yhteisöllisiä tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tekevät koulupäivistäsi entistä eläväisempiä.

Kansainvälisyys on meille tärkeää. Haluatko kokea opiskelua ulkomailla? Sotkamon lukion Erasmus+ -ohjelman ansiosta tarjoamme jännittäviä mahdollisuuksia niin yksilö- kuin ryhmäliikkuvuuksiin. Joka vuosi opiskelijamme pääsevät laajentamaan näkökulmiaan ja kokemaan uusia kulttuureja.

Lukio-opinnot Sotkamon lukiossa eivät rajoitu pelkkään teoriaan. Tarjoamme laajan valikoiman taide- ja taitoaineita, joista voit suorittaa lukiodiplomeja. Haluatko kehittää ilmaisutaitojasi, tutustua tähtitieteeseen, osallistua luontovaellukselle tai kokeilla ihmissuhdekurssia viikonloppuna? Meillä on tarjota kaikkea tätä ja paljon muuta. Me Sotkamon lukiossa uskomme, että opiskelu on enemmän kuin kirjojen selaamista – se on kokonaisvaltainen kokemus, joka valmistaa sinua elämän moninaisiin polkuihin.

valmistuneita yo-lakit päässä

Sotkamon lukio on täydellinen valinta sinulle!

Oletko etsimässä paikkaa, jossa voit kehittää taitojasi koulutuksen parissa ja jossa voit kasvaa akateemisesti ja ihmisenä samanaikaisesti?

Ainutlaatuinen oppimisympäristö

Laadukas opetuksemme, ammattitaitoiset opettajamme ja urheilupuolemme valtakunnallinen erityistehtävä heijastuu koko kouluyhteisöön luoden joustavaa ja yhteen hiileen puhaltavaa me-henkeä. Yhteisömme elämänrytmi tukee nuoren itsenäistymistä ja kehitystä, mikä heijastuu oppilaidemme menestyksessä jatko-opinnoissa ja työelämässä. Koulumme on tunnettu siitä, että se luo vahvan perustan opiskelijoille, jotka pyrkivät huippuunsa akateemisissa tavoitteissaan.

Räätälöidyt opintopolut Sotkamon lukiossa

Sotkamon lukio erottautuu tarjoamalla joustavia opintojärjestelyjä, laajaa kurssivalikoimaa ja kansainvälisiä mahdollisuuksia, jotka mahdollistavat innostavan ja henkilökohtaisen opintopolun rakentamisen. Yleislinjalla pääset syventymään laajaan kurssitarjontaamme, joka kattaa kaikki perusopetuksen tärkeimmät aineet sekä erikoiskursseja, jotka rikastuttavat opiskelukokemustasi. Meillä opiskelu on joustavaa ja opetussuunnitelma räätälöidään tukemaan jokaista opiskelijaa hänen omalla opintiellään. Olemme sitoutuneet tarjoamaan opiskelijoillemme henkilökohtaisen oppimiskokemuksen, jossa jokainen opiskelija voi kukoistaa omien vahvuuksiensa ja kiinnostuksiensa mukaisesti.

Oppituntitilanne, ryhmätyöskentelypisteet

Yhteisellä matkalla

Otamme sinut vastaan sellaisena kuin olet. Laadimme yhdessä henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi, jolla voit saavuttaa tavoitteesi jatko-opintojasi ajatellen.

Sujuva arki Sotkamon lukiossa

Sotkamon lukion arki on suunniteltu tukemaan jokaista opiskelijaamme heidän hyvinvoinnissaan ja menestyksessään. Lukion sujuva arki on monipuolista ja vaatii tasapainoa opiskelun, sosiaalisten suhteiden ja vapaa-ajan välillä. Tarjoamme kattavat tukipalvelut sekä henkilökohtaista neuvontaa kaikilla elämän osa-alueilla, keskittyen erityisesti opiskelun, sosiaalisten suhteiden ja vapaa-ajan tasapainoiseen yhdistämiseen.

Koulupäivämme Sotkamon lukiossa on suunniteltu monipuolisiksi huomioiden opiskelijoidemme erilaiset tarpeet ja elämäntyylit. Tarjoamme joustavat kulkuyhteydet ja tukea jokaisen opiskelijan koulumatkaan, joten monet opiskelijoistamme hyödyntävät julkista liikennettä kuten busseja, saapuakseen kouluumme helposti ja vaivattomasti.

Opiskeluhuoltomme on suunniteltu erityisesti tukemaan opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ne tarjoavat opiskelijoille tukea sekä resursseja opiskelun onnistumiseen. Ymmärrämme, että opiskelijan hyvinvointi on avain menestykseen ja siksi opiskeluhuollon palvelut ovat olennainen osa Sotkamon lukion sujuvaa arkea. Olemme omistautuneet luomaan ympäristön, joka tukee ja rohkaisee jokaista opiskelijaa heidän opintiellään.

Kuvassa oppilaita opiskelemassa

Meille voit tulla huoletta läheltä tai kauempaa

Meidän tehtävämme on auttaa sinua suorittamaan lukio-opintosi niin hyvin kuin mahdollista ja pidämme myös kotijoukot kartalla, missä milloinkin mennään. Saat meiltä tarkasti punnitut neuvot ja ohjeet opiskeluun ja elämään. Odotamme innolla, että pääsemme tutustumaan sinuun!

Hakuohjeet Sotkamon lukioon

Haaveiletko opiskelusta Sotkamon lukiossa? Haku tapahtuu yhteishaun kautta Opintopolku.fi -sivustolla. Sotkamon lukion yleislinjalle hakeminen edellyttää vähintään 7,0 keskiarvoa pääsykriteerinä.

Jos olet jo aloittanut lukio-opintosi toisessa oppilaitoksessa ja haluat siirtyä Sotkamon lukioon toiselle vuosikurssille, se on myös mahdollista.

Valinnoista ilmoitetaan kesäkuussa 2024.

Opiskelutilanne, jossa kaksi tyttöä keskustelee.

Sotkamon lukio – Huippuosaamisen tyyssija

Sotkamon lukio on täydellinen yhdistelmä joustavaa opiskelua ja kansainvälisiä mahdollisuuksia. Hae mukaan vuoden 2024 yhteishaussa ja ota ensimmäinen askel kohti huippuosaamista ja unelmiesi toteutumista. Sotkamon lukio on paikka, jossa tulevaisuuden akateemiset menestyjät kasvavat ja kehittyvät.

Ota yhteyttä

Reinikka Mauri

Rehtori, Sotkamon lukio