Terveydenhuolto

Kouluterveydenhoitaja

Heikkinen Eeva   044 797 0699

Ajanvaraukset Wilma-viestillä tai puhelimitse.
Sotkamon neuvolan tiloissa, Keskuskatu 11, 2 krs.
Rakennus on helppo löytää läheltä lukiota, terveysaseman ja nuorisotalo Asema 13 takaa. Neuvolan alakerrassa on lounasravintola Apaja.
eeva.j.heikkinen@kainuu.fi

Terveydenhoidon päätehtävänä on auttaa opiskelijoita terveyden ylläpitämisessä. Ohjausta annetaan kaikissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Terveydenhoitajan luona voit käydä keskustelemassa henkilökohtaisista asioista ja saada ensihoito-ohjeita sairauksissa yms. elämänhallintaan liittyvissä asioissa. (Lääkärin antama sairaanhoito tapahtuu oman alueen terveyskeskuksen lääkäreiden vastaanotoilla.)

Lukiolaisille tehdään terveystarkastus kerran lukion aikana. Jos sinulla on jokin pysyvä sairaus, vamma tai seurantaa vaativa terveydellinen tekijä, ota yhteys terveydenhoitajaan heti opintojen alettua. Näin saamme varmistettua turvallisen opiskelun.

Hammashoitopalvelut hankitaan pääsääntöisesti kotipaikkakunnalta. (Alle 18-vuotiaille hoito on maksuton). Vieraskuntalaiset voivat hakeutua Sotkamon terveysaseman hammashoitolaan, jos eivät saa järjestymään käyntiä kotipaikkakunnan hammashoitolassa.

Sotkamon terveysasema

https://hyvinvointialue.kainuu.fi/toimipisteet/sotkamon-terveysaseman-vastaanotto

Sotkamon hammashoitola

https://hyvinvointialue.kainuu.fi/toimipisteet/sotkamon-hammashoitola