Urheilulukio

Menestystä opiskeluun ja urheiluun!

Tarjoamme erinomaisen mahdollisuuden koulunkäynnin ja urheilemisen yhdistämiseen. Ammattivalmentajat ja joustava urheilulukiojärjestelmä takaavat urheilijoille mahdollisuuden keskittyä samanaikaisesti niin urheiluun kuin opiskeluun. Laaja yhteistyö sidosryhmiemme kanssa takaa meille huippuolosuhteet harjoitteluun.

Koulullamme on vahvat urheiluperinteet jo vuodesta 1976 alkaen. Nimekkäimpiä urheilijoitamme ovat mm. olympiavoittajat Tapio Korjus, Jaakko Tallus ja Iivo Niskanen sekä maailmanmestarit Kari Härkönen ja Kaisa Mäkäräinen. Lukiomme käyneitä lajissaan menestyneitä oppilaitamme ovat myös maastohiihtäjät olympiahopeamitalistit Krista Pärmäkoski (os. Lähteenmäki) ja Kerttu Niskanen sekä moninkertainen suomenmestari, uimari Jenna Laukkanen.

Myös palloilulajit ovat keskeinen osa koulumme valmennustoimintaa. Nykyisistä pesäpallohuipuista mm. Antti Hartikainen, Jani Komulainen, Roope Korhonen, Marjukka Urpelainen ja Noora Patrikainen ovat opinahjomme kasvatteja.

Koulumme on hyvä kasvualusta urheilevalle nuorelle. Kurinalainen urheilijan elämänrytmi ohjaa nuorta kohti tärkeätä tavoitettamme, itsenäistymistä. Tässä olemme onnistuneet hyvin, sillä oppilaamme ovat sijoittuneet jatko-opinnoissa ja työelämässä erinomaisesti.