VRUA U18 joukkueen pelaajat aloitusympyrässä

Jääkiekko

Sotkamon urheilulukion jääkiekkokulttuuri juontaa juurensa syvälle sotkamolaiseen urheiluperinteeseen. Meillä perinteet kohtaavat modernin opetuksen ja huipputason urheiluvalmennuksen tarjoten parhaat edellytykset yhdistää opiskelu ja urheilu. Kehitämme urheilijoita yhdessä paikallisen seuran ja tärkeimpien sidosryhmien kanssa luomme polun kohti huippua.

Oletko valmis aloittamaan matkasi kohti urheilu-unelmaasi?

Kuvituskuvassa Vuokatti Team Sport U-18 jääkiekkojoukkueen pelaajia ja tietoa yhteishaku 2024 aikataulusta.

Oletko etsimässä paikkaa, jossa voit kehittää taitojasi urheilun ja koulutuksen parissa?Sotkamon urheilulukio on neljä kertaa palkittu Suomen parhaana urheiluoppilaitoksena. Täällä sinulla on mahdollisuus kehittyä urheilijana ja samalla saada laadukasta koulutusta, joka valmistaa sinut elinikäiseen oppimiseen.

Jääkiekko täydentää Sotkamon urheilulukion lajikirjoa

Sotkamossa urheilulukiolla on pitkä ja vahva historia lumilajien ja pesäpallon parissa. Viime vuosien aikana kehittyneet olosuhteet antavat nyt uudenlaisen mahdollisuuden avata ja laajentaa lajikirjoa jääkiekolla. Tämä dynaaminen ja taktinen laji tuo mukanaan uuden ulottuvuuden nopeuteen, taitavuuteen ja tiimityöskentelyyn urheilulukion tarjonnassa. Kehittyneet olosuhteet Sotkamossa tukevat jääkiekkoilijoiden urheilullista kehitystä ja tarjoavat ihanteelliset puitteet tavoitteiden saavuttamiseen.

Sotkamon urheilulukiossa uskomme, että jokaisella meillä opiskelevalla jääkiekkoilijalla on potentiaalia menestyä jääkiekkoilijana. Me olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle tarvittavan tuen ja resurssit, jotta voit tavoitella unelmiasi ja kehittyä jääkiekkoammattilaiseksi. Tule mukaan ja aloita matkasi kohti urheilullisia unelmiasi Sotkamon urheilulukiossa.

Heikki Kettunen on Vuokatti-Ruka urheiluakatemian jääkiekon lajivalmentaja ja VTS VRUA U18 -joukkueen vastuuvalmentaja.

Valmennusfilosofia

Jääkiekkovalmennuksen lähtökohta on huomioida urheilijoiden fyysinen ja psyykkinen kehitysvaihe sekä yksilölliset lähtötasot. Keskitymme yksilölliseen kehitykseen ja tavoitteenamme on kehittää kyvykkäitä urheilijoita seurojen ja lajin hyväksi, ei vain menestyviä joukkueita.

Jääkiekkovalmennuksen kulmakivet Sotkamon urheilulukiossa

Jääkiekkovalmennuksemme perustuu neljään keskeiseen pilariin: fyysinen, lajitaidollinen, lajitaktinen ja psyykkinen harjoittelu. Meidän valmennusprosessimme on suunniteltu edistämään jatkuvaa kehitystä, ja tämä progressiivisuus näkyy sekä harjoittelun sisällöissä että määrissä. Harjoittelun nousujohteisuus takaa, että jokainen urheilija oppii ymmärtämään ja soveltamaan jääkiekkovalmennuksen teoreettista mallia, mikä on avainasemassa kehittymisessä kohti tärkeintä tavoitetta: tulla itsensä valmentajaksi.

Jääkiekkovalmennuksemme on ulospäinsuuntautunut ja pyrkii aktiivisesti kehittämään valmennuskenttää. Teemme tiivistä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa ja sopeudumme joustavasti toimintaympäristömme tarpeisiin. Valmennuksessamme korostetaan urheilijan kokonaisvaltaista kasvua itsenäiseksi nuoreksi ihmiseksi, ja valmentajamme toimivat myös kasvattajina.

VRUA U18 jääkiekko joukkueen pelaajat juhlivat tekemäänsä maalia

Tule mukaan jääkiekkoyhteisöömme

Jos haluat elää ja hengittää jääkiekko opiskelun ohessa, olemme paikka sinua varten.

Sotkamon urheilulukiolaisten kilpailutoiminta

VTS VRUA U18-jääkiekkojoukkue aloitti kilpailutoimintansa kaudesta 2023–2024 alkaen tarjoten urheilulukiolaisille erinomaisen mahdollisuuden kehittää pelitaitojaan, taktiikkaansa ja henkistä vahvuuttaan. Heikki Kettusen valmennuksessa joukkue keskittyy yksilölliseen kehitykseen ja tiimityöskentelyyn.

Vuokatin kampuksen toimintaympäristö tarjoaa ainutlaatuiset edellytykset pelaajien henkilökohtaiseen valmennukseen, mikä on yli normaalien standardien. Olemme sitoutuneet luomaan jääkiekkoilijoille polun, joka sisältää laadukkaan valmennuksen, opiskelun ja kokonaisvaltaisen arjenhallinnan. Tavoitteenamme on varmistaa, että jokainen jääkiekkoilija kehittyy urheilijana, pelaajana ja ihmisenä valmistautuen menestyksekkääseen tulevaisuuteen jääkiekkoilun parissa.

Ensi vuodelle Vuokatti Team Sport hakee 2007 – 2008 syntyneitä poikapelaajia olemassa olevaan U18 – Mestis joukkueeseen sekä uuteen perustettavaan U18 – joukkueeseen. Try-out -tapahtuma järjestetään Vuokatissa 4.-5.4.2024. Samassa yhteydessä järjestetään toiselle asteelle hakeneiden jääkiekkoilijoiden pääsykokeet.

Lisäksi Vuokatti Team Sport hakee tyttöpelaajia toiselle asteelle, jotka haluavat opiskella ja kehittyä jääkiekkoilijoina ainutlaatuisessa ympäristössä. Joukkueiden suhteen Vuokatti Team Sport tekee päätöksiä hakijamäärän perusteella.

Osallistuva asiantuntijuus moniammatillisessa tiimissä

Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa osallistuvan asiantuntijuuden ydin on asiantuntijoiden tiivis yhteistyö urheilijoiden ja valmentajien kanssa. Tämä lähestymistapa sisältää valmennusprosessin syvällisen ymmärtämisen, yhteistyöhön perustuvan tavoitteenasettelun ja toiminnan jatkuvan arvioinnin.

Osallistuvan asiantuntijuuden tavoitteena on edistää urheilijoiden suorituskykyä, harjoittelukykyä ja terveyttä. Samalla se tukee valmentajien ja asiantuntijoiden osaamisen kehittymistä moniammatillisessa tiimissä. Asiantuntijuus parantaa vaikuttavuuttaan, kun asiantuntija tuntee valmentajan ja urheilijan arjen sekä lajin erityispiirteet.

Valmennusprosessissa asiantuntijatukea kohdennetaan urheilijoiden tarpeiden, lajin ja iän mukaan. Toisella asteella painotetaan valmentajien ja opettajien osaamisen kehittämistä ja ryhmämuotoisia urheilijakohtaamisia sekä yksilöllistä ohjausta. Huippuvaiheessa asiantuntijatuki on erityisen räätälöityä ja toteutetaan yhteistyössä lajiliittojen ja huippu-urheiluyksikön kanssa.

Vuokatti-Ruka urheiluakatemian asiantuntijatiimissä jokaisella jäsenellä on määritelty rooli ja vastuualue, ja valmentaja johtaa koko valmennusprosessia ja siihen liittyvää asiantuntijatiimiä. Tiimiin kuuluu asiantuntijoita muun muassa kaksoisuran, fysiikkavalmennuksen, urheilufysioterapian, lääketieteen, psyykkisen valmennuksen, urheiluravitsemuksen ja paraluokittelun aloilta.

Viikkorytmi

Viikkorytmimme on suunniteltu tukemaan urheilijoiden tasapainoista kehitystä sekä koulussa että urheilussa. Viikkomme rakenne on tarkasti mietitty urheilijoiden tarpeisiin mahdollistaen joustavan osallistumisen myös omatoimiseen harjoitteluun.

Aamuharjoitukset pidetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin tuoden urheilijoiden arkeen vahvan startin päivälle. Illat on varattu ohjatuille treeneille neljä kertaa viikossa (tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin), jolloin harjoitellaan lajitaitoja ja tehdään oheisharjoituksia. Tämä monipuolinen lähestymistapa varmistaa, että jokainen urheilija saa tarvitsemansa tuen ja ohjauksen niin lajitaidollisessa, fyysisessä kuin taktisessakin valmennuksessa.

Harjoitusympäristö

Sotkamon urheilulukion jääkiekkovalmennuksessa pääset hyödyntämään Vuokatin erinomaisia harjoitusolosuhteita. Lähes kaikki keskeiset harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan, jossa monet lukiomme opiskelijat asuvat, välittömässä läheisyydessä, joten välimatkojen kulkemiseen ei mene turhaan aikaa. Asuntola sijaitsee Vuokatin urheiluopiston (VuokattiSport) pihapiirissä. Vuokatti Areena, kuntosali, uimahalli ja testiasema sijaitsevat kaikki samassa pihapiirissä, joten sinulla on mahdollisuus kehittyä ja parantaa taitojasi jatkuvasti.

Sujuva arki Sotkamon urheilulukiossa

Sotkamon urheilulukion arki on suunniteltu tukemaan jokaista opiskelijaamme heidän hyvinvoinnissaan ja menestyksessään. Lukion sujuva arki on monipuolista ja vaatii tasapainoa opiskelun, sosiaalisten suhteiden ja vapaa-ajan välillä. Tarjoamme kattavat tukipalvelut sekä henkilökohtaista neuvontaa kaikilla elämän osa-alueilla keskittyen erityisesti opiskelun, sosiaalisten suhteiden ja vapaa-ajan tasapainoiseen yhdistämiseen.

Koulupäivämme Sotkamon lukiossa on suunniteltu monipuolisiksi, huomioiden opiskelijoidemme erilaiset tarpeet ja elämäntyylit. Tarjoamme joustavat kulkuyhteydet ja tukea jokaisen opiskelijan koulumatkaan, joten monet opiskelijoistamme hyödyntävät julkista liikennettä, kuten busseja, saapuakseen kouluumme helposti ja vaivattomasti.

Opiskeluhuoltomme on suunniteltu erityisesti tukemaan opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ne tarjoavat opiskelijoille tukea sekä resursseja opiskelun onnistumiseen. Ymmärrämme, että opiskelijan hyvinvointi on avain menestykseen ja siksi opiskeluhuollon palvelut ovat olennainen osa Sotkamon lukion sujuvaa arkea. Olemme omistautuneet luomaan ympäristön, joka tukee ja rohkaisee jokaista opiskelijaa heidän opintiellään.

Kuvassa oppilaita oppitunnilla.

Meille voit tulla huoletta läheltä tai kauempaa

Meidän tehtävämme on auttaa sinua suorittamaan lukio-opintosi niin hyvin kuin mahdollista ja pidämme myös kotijoukot kartalla, missä milloinkin mennään. Saat meiltä tarkasti punnitut neuvot ja ohjeet opiskeluun ja elämään. Odotamme innolla, että pääsemme tutustumaan sinuun!

Jääkiekkoilijoiden akateeminen menestys urheilun ohella

Sotkamon lukiossa painotamme, että lukio-opinnot ja ylioppilaskirjoitukset suoritetaan asianmukaisesti, mikä on keskeistä kokonaisuutemme kannalta. Lukion ja VRUA:n yhteisenä tärkeänä tehtävänä on koordinoida ja yhteensovittaa urheilu ja opiskelu varmistaen, että opiskelijamme voivat loistaa sekä kilpailuissa että opintiellä.

Kuvassa oppilaita opiskelemassa

Yhteisellä matkalla

Otamme sinut vastaan sellaisena kuin olet. Laadimme yhdessä henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi, jolla voit saavuttaa tavoitteesi jatko-opintojasi ajatellen. Pitkän linjan urheilulukiona meillä on vuosikymmenten kokemus lajiharjoittelun ja opiskelun joustavasta sekä tuloksellisesta yhdistämisestä.

Hakuohjeet Sotkamon urheilulukioon

Haaveiletko opiskelusta Sotkamon urheilulukiossa? Haku tapahtuu yhteishaun kautta Opintopolku.fi -sivustolla. Varmista, että asetat toiseksi hakuvaihtoehdoksesi Sotkamon lukion yleislinjan, joka edellyttää vähintään 7,0 keskiarvoa pääsykriteerinä.

Yleislinjalta on mahdollista osallistua Vuokatti-Ruka urheiluakatemian harjoituksiin ja siirtyä myöhemmin lukio-opintojesi aikana urheilulinjalle, mikäli täytät vaadittavat kriteerit. Tämä antaa joustavuutta urheilu- ja opintopolullesi Sotkamon lukiossa.

Kun haet Sotkamon urheilulukioon, muista täyttää opintopolussa urheilijalle suunnatut lisäkysymykset. Nämä kysymykset auttavat meitä ymmärtämään paremmin urheilutaustaasi ja tavoitteitasi.

Jos olet jo aloittanut lukio-opintosi toisessa oppilaitoksessa ja haluat siirtyä Sotkamon urheilulukioon toiselle vuosikurssille, se on myös mahdollista. Valinnoista ilmoitetaan kesäkuussa 2024.

Sotkamon urheilulukion hakukriteerit

Sotkamon urheilulukioon hakeminen perustuu selkeisiin kriteereihin. Minimivaatimuksemme ovat lajiliittopisteet vähintään 2,0, oppilaitospisteet pääsykokeissa vähintään 2,5 sekä lukuaineiden ja liikuntanumeron keskiarvo vähintään 7,3. Nämä kriteerit takaavat, että valitsemme motivoituneita urheilijoita, jotka ovat valmiita sitoutumaan Sotkamon urheilulukion tarjoamaan korkeatasoiseen valmennukseen ja koulutukseen.

Pääsykoe Sotkamon urheilulukion jääkiekkolinjalle

Kevään 2024 yhteishaussa Sotkamon lukion jääkiekkolinjalle ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan hakeneet urheilijat kutsutaan osallistumaan pääsykokeisiin. Pääsykokeet ovat keskeinen osa valintaprosessiamme, ja ne antavat meille mahdollisuuden arvioida jokaisen hakijan urheilullisia valmiuksia. Kutsu pääsykokeisiin lähetetään hakijoille erikseen ja se sisältää kaikki tarvittavat tiedot kokeen suorittamisesta.

Pääsykokeen sisältö

Pääsykokeet Sotkamon urheilulukion jääkiekkolinjalle koostuvat lajitaitotesteistä, fysiikkatesteistä kuten liikkuvuus-, nopeus- ja kuntopallotesteistä, pelistä sekä henkilökohtaisesta haastattelusta. Nämä testit antavat meille kokonaisvaltaisen kuvan jokaisen hakijan urheilullisista kyvyistä ja sopivuudesta jääkiekkolinjallemme. Haastattelu auttaa meitä ymmärtämään hakijoiden motivaatiota, tavoitteita ja sitoutumista urheilu-uraansa sekä opintoihinsa.

Sotkamon lukio ylhäältä kuvattuna.

Sotkamon urheilulukio – Huippuosaamisen tyyssija

Sotkamon urheilulukio on täydellinen yhdistelmä joustavaa opiskelua ja kansainvälisen tason lajiharjoittelua. Hae mukaan vuoden 2024 yhteishaussa ja ota ensimmäinen askel kohti huippuosaamista ja unelmiesi toteutumista. Sotkamon lukio on paikka, jossa tulevaisuuden urheilutähdet ja akateemiset menestyjät kasvavat ja kehittyvät.

Ota yhteyttä

Reinikka Mauri

Rehtori, Sotkamon lukio

Kettunen Heikki

VRUA, jääkiekon päivittäisvalmennus ja U18-joukkueen vastuuvalmentaja