Koulukuljetukset

Aikataulut

 1. Seutuliikenteen talviaikataulu (Waltti linjat 20-24)
  Voimassa 11.8.2020-6.6.2021
 2. Sotkamon perusopetuksen ja lukion koulukuljetusaikataulut lv 2020-2021
 3. Matkahuollon aikatauluihin voit tutustuta osoitteessa https://www.matkahuolto.fi/
 4. Muut koulun tilaamat vuorot (ilmainen)
  Telibussit: Käytetään valmennustunneille menoon ja niiltä pois siirtymiseen
  ti-to klo xx.xx Urheiluopistolta lukiolle
  Kyyditys tiistaisin viimeisen tunnin jälkeen
  klo 16.30 lukiolta Vuokatin koulun kautta, käy Sompalassa
  klo 16.30 taksit lukiolta (taksilista kansliassa)

Koulumatkat lv 2020-2021

Koulukuljetukseen ovat oikeutettuja opiskelijat joiden koulumatka on vähintään 5 kilometriä.

Korteilla kulkevat huolehtikaa ko. korttin hankkiminen elokuun alussa! Huomioikaa, että jos koulumatka on yli 10 km, niin kansliassa pitää käydä tekemässä koulumatkatukihakemus, mitä vastaan saa ostotodistuksen. Ostotodistuksella voi käydä ostamassa kortin Kajaanista! Tämä koskee sekä uusia että vanhoja opiskelijoita! Jos opiskelija ei saa koulumatkatukea, uuden kortin voi tilata netistä (alla ohjeet).

Linjat ilman Waltti-korttia

Näyttökortilla kulkevat Tipasojan, Saviahon ja Sipisen linjat. Ko. linjoissa kulkevat lunastavat näyttökortin lukion kansliasta lukukausittain. Jos matka on yli 10 km, koulumatkatukihakemus on täytettävä.

Laakajärvi, Tuhkakylä, Parkua ja Suovaara: linjat kuljetaan taksilla. Siihen saat kansliasta laskun lukukausittain. Jos matka on yli 10 km, koulumatkatukihakemus on täytettävä.

Linjat Waltti-kortilla

Alle 10 km koulumatka

Sotkamon keskusta ja Vuokatti sijaitsevat vyöhykkeellä E. Jos asut alle 10 km etäisyydellä lukiosta, sijaitsee asuinpaikkasi vyöhykkeellä E ja sinulle riittää yhden vyöhykkeen lippu. Hanki matkakortti Kajaani Infosta tai tilaa se Waltti-nettipalvelusta
https://nettilataukset.waltti.fi

WALTTI-KAUSILIPPU ALLE 10 KM KOULUMATKOILLE
30 PÄIVÄN KAUSILIPPU (hinta 54 euroa)

Bussilippu on voimassa 30 peräkkäistä vuorokautta. Kausi aktivoituu, kun käytät lippua ensimmäisen kerran linja-autossa. Kortin hankinta tapahtuu joko käymällä Kajaani-Infossa, Pohjolankatu 13 Kajaani tai tilaamalla nettikaupasta https://nettilataukset.waltti.fi

TAI

Arvolippu, johon voi ladata halutun summan, mutta kortin käyttöikää ei ole rajattu. Lippu on henkilökohtainen. Opiskelijan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä ostaessaan koulumatkatukilippua. Lataaminen https://kauppa.waltti.fi/ Kortin hinnan maksaa opiskelija (max. 6 €).

Yli 10 km koulumatka

Saat lukion kansliasta koulumatkatukihakemuksen. Täytä/tarkista hakemus, ja palauta se mustekynällä allekirjoitettuna lukion kansliaan. Kansliasta saat koulumatkatukihakemusta vastaan ostotodistuksen Waltti-kortin hankkimiseen Kajaani Infosta.

Koulumatkatuetut Kelan sarjaliput

Kesäaikataulukauden alussa otetaan käyttöön uutena lipputuotteena 44 matkan Kela-sarjalippu, joka on jo ollut keväästä lähtien käytössä kaupunkiliikenteen linjoilla. Kela-sarjalippua myydään koulumatkatukeen oikeutetuille opiskelijoille. Nykyiseen Kela-kausilippuun verrattuna etuna on se, ettei sarjalipulla ole voimassaoloaikaa ja samaa lipputuotetta voidaan käyttää kausilippua pidempään. Sarjalipun hinta on aina 43,00 €, eikä lipulla ole vaihto-oikeutta. Sarjalippu päivitetään ajoneuvolaitteille samassa yhteydessä kuin liikennemalli.

Sotkamon kunnan koulumatkatukiavustus

Kortin latauskuittia vastaan, sinun on mahdollista saada Sotkamon kunnan tuki 20 euroa ylittävästä korttilatauksesta aina 170 euroon/lukuvuosi. Hae lukion kansliasta tukilomake ja palauta se täytettynä lukion kansliaan maksukuitin kanssa.

Lomake: Waltti, koulukuljetuksen korvaus

Waltti-kortin hankinta

Kajaani Info, Pohjolankatu 13, kaupungintalo, avoinna ma-pe klo 9:00 – 16:30 (la suljettu)
poikkeavat aukioloajat ilmoitetaan www.kajaani.fi
p. 08 6155 2555
kajaani.info@kajaani.fi