Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa sotkamolukio.fi ja se on laadittu 17.04.2020. Selostetta on päivitetty 21.12.2020. Sivustoa koskevat saavutettavuusvaatimukset, jotka on määritelty laissa digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut organisaatiomme ulkopuolinen asiantuntija. Sivustolla on tehty kehitystöitä arvioinnin tulosten perusteella. Tiedostojen saavutettavuuden tila perustuu itsearviointiin.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö

Sisältösivuilla on jonkin verran kuvia, joille ei ole määritetty tekstivastineita. Lisäksi otsikkotasojen käytössä on puutteita. Joidenkin otsikkotasojen yli on hypätty ja kaikkia otsikkoja ei ole merkitty ohjelmallisesti otsikoiksi.

  • Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty
    • 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
    • 1.3.1 Informaatio ja suhteet
  • Syy noudattamatta jättämiseen
    • Ei vielä vaatimusten mukainen

Sivustolla on jonkin verran tiedostoja, jotka eivät ole saavutettavia (WCAG 1.3.1, 1.3.2, 3.3.2, 4.1.2.). Kaikkia tiedostoja vaativia asiointeja voi hoitaa myös lukion kanslian kautta asiointikäyntinä tai soittamalla 044 750 2634.

Huomasitko saavutettavuus­puutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella

tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen saavutettavuus@sotkamo.fi

Valvonta­viranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvonta­viranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000