Asuminen

Urheilulukion opiskelija-asuntola Sompala sijaitsee Vuokatin Urheiluopiston välittömässä läheisyydessä. Laduille on lyhyt matka ja muutkin Urheiluopiston tilat ovat vieressä. Lyhyet välimatkat mahdollistavat valmentautumisen ennen ja jälkeen oppituntien. Aikaa jää myös palautumiseen sekä läksyjen lukuun. Pyrkimys on sijoittaa uudet opiskelijat asumaan asuntolaan, jotta he saavat sujuvan startin itsenäiseen asumiseen. Opiskelijat voivat halutessaan vuokrata asunnon myös vapailta markkinoilta.

Sompalan arjessa mukana on asuntolaohjaaja, joka huolehtii asuntolaelämän sujuvuudesta. Lisäksi Sompalassa toimii Sompalan hallitus, joka järjestää opiskelijoille aktiviteetteja ja tuo esille asukkaiden näkemyksiä esimerkiksi asumisolosuhteisiin liittyen.

Sompalan asunnot ovat 2-3 henkilön soluja, muutama yksiökin löytyy. C- ja D-talon asunnoissa on astianpesukone ja kuivauskaappi. Kaikkien asukkaiden käytössä on sauna, pyykinpesutupa, kuivaushuone, lukolliset välinevarastot sekä nykyaikaiset suksien ja lautojen voitelutilat. Lukioon asuntolasta (ja Urheiluopistolta) on matkaa 7 km, jonka opiskelijat kulkevat pyöräillen tai linja-autolla.

Opiskelu urheilulukiossa merkitsee useimmille elämänmuutosta eli muuttoa pois kotoa. Opiskelijan ja hänen vanhempiensa on heti alussa syytä tiedostaa, että asuminen kodin ulkopuolella vaatii opiskelijalta itsenäisyyttä ja itsekuria. Opiskelusta ja omasta asumisesta on koulun ohjauksesta huolimatta huolehdittava oma-aloitteisesti. Urheilu ja opiskelu ovat molemmat yhtä tärkeitä. Opiskelija-asuntolassa asuminen edellyttää myös muiden huomioon ottamista. Asuntola on päihteetön. 

Asumisesta saa lisää tietoa Sotkanmaan toimistolta puh. 044 750 2742 tai lukion rehtorilta.

Järjestyssäännöt Sompala

ASUNNON HAKUOHJEET 2022