Valmennus

Maastohiihtovalmennus

Hiihtovalmennuksella on pitkät ja tuloksekkaat perinteet Sotkamon lukiossa. Vuonna 1976 liikuntalukion aloittaessa toimintansa opiskelut aloitti myös tuleva maailmanmestari (1985) Kari Härkönen. Menestyksekkäälle maastohiihtäjän polulle oppinsa Sotkamon urheilulukiossa ovat saaneet myös monet tutut nykypäivän menestyjät kuten Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Martti Jylhä, Iivo Niskanen…Oletko sinä seuraava??

Vaikka historiaan on mukava perehtyä, suuntaamme katseemme tulevaisuuteen. Tulevaisuuden pohjana ovat huippuluokan valmennus ja olosuhteet. Hyvin hoidetusta valmennuksesta hyötyvät lukio, seurat ja ennen kaikkea hiihtävät nuoret. Opiskelu Sotkamon urheilulukiossa tarjoaa urheilijalle erinomaisen tilaisuuden yhdistää koulunkäynti ja urheilu. Opiskelu ja harjoittelu on suunniteltu kokonaisuudeksi, jonka opiskelija voi räätälöidä joustavasti halujensa ja kykyjensä mukaan.

Koulussamme on nuoria, eri lajeja edustavia urheilijoita ympäri Suomea. Yksin ei tarvitse olla, vaan samanhenkisiä kavereita löytyy.

Urheilulukiomme hiihtovalmennuksen kulmakiviä ovat runsas, nousujohteinen harjoittelu, yksilöllisten ominaisuuksien kehittäminen, Vuokatin tarjoamien maailman parhaiden olosuhteiden hyödyntäminen, hiihtotekniikoiden parantaminen sekä urheilijan oman valmennustietämyksen lisääminen.

Valmennusperiaate

”Hiihtämällä tulee hiihtäjiä ja ojaa kaivamalla tulee ojankaivajia”, totesi Eero Mäntyranta hiihtoharjoittelun lajinomaisuudesta jo vuonna 1968. Lukiomme valmennuksessa korostuu niin lajiharjoittelun kuin lajinomaisen harjoittelun määrän tietoinen kasvattaminen. Varastolumen ansiosta jo lokakuussa avattava ensilumenlatu sekä hiihtotunneli mahdollistavat näiden tavoitteiden toteuttamisen. Pyrimme mahdollisimman hyvään yhteistyöhön urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien kanssa, ja urheilijan etu sekä kehittyminen ohjaavat toimintaamme.