Valmennus

Ampumahiihtäjän polulle pohjansa Sotkamon urheilulukiossa ovat saaneet myös monet tutut nykypäivän menestyjät kuten Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Suvi Minkkinen… Oletko sinä seuraava?

Ampumahiihtovalmennus

Ampumahiihto on yksi monista talviurheilulajeista Sotkamon urheilulukiossa ja mahdollisuudet harjoitella ovat erinomaiset. Ohjattuja harjoituksia pidetään vähintään kolme kertaa viikossa, mutta pyrimme 4 – 9 ohjattuun harjoitukseen viikossa. Muina päivinä urheilulukiolaiset harjoittelevat itsenäisesti joko oman tai lukion ampumahiihtovalmentajien laatimien harjoitusohjelmien mukaisesti. Ampumahiihtovalmentajat suunnittelevat 1. – 4. vuosikursseille omat viikko-ohjelmat, joita urheilijat voivat halutessaan käyttää.

Valmennusperiaate

Tavoitteena on ohjata nuoret urheilijat säännölliseen, päämäärätietoiseen ja vastuulliseen harjoitteluun. Lukiomme valmennuksessa korostuvat niin lajiharjoittelun kuin lajinomaisen harjoittelun tietoinen määrien kasvattaminen. Varastolumen ansiosta jo lokakuussa avattava ensilumenlatu sekä hiihtotunneli mahdollistavat näiden tavoitteiden toteuttamisen. Ampumarata ensilumenladun ja rullaradan varressa luo loistavat puitteet myös ampumaharjoittelulle.

Valmennuksen tavoitteena on myös edistää urheilijoiden kasvua itsenäisinä ihmisinä ja tukea heidän kaksoisuraa. Samanhenkisiä kavereita on aina lähellä niin harjoituksissa, kouluissa kuin vapaa-ajallakin, yksin ei tarvitse olla.