Urheilulukion hakuohjeet

Urheilulukio on mahdollisuus yhdistää tavoitteellinen lukio-opiskelu ja huipulle tähtäävä valmentautuminen.

Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin haetaan kevään yhteishaussa.

Hakiessasi urheilulukioon, ammatilliseen urheiluoppilaitokseen tai urheilupainotteiseen toisen asteen oppilaitokseen urheilulinjalle, tulee sinun täyttää opintopolku -palvelussa Urheilijan lisäkysymykset.

Täytä hakupalvelussa ensin hakukohteet. Jos haet toisen asteen oppilaitokseen, jossa on urheilulinja (esimerkiksi urheilulukion, ammatillisen urheiluoppilaitoksen tai urheilupainotteisen oppilaitoksen urheilulinjalle), aukeaa sinulle automaattisesti hakukohteiden alle Urheilijan lisäkysymykset.
Jotta voit päästä hakemaasi oppilaitokseen urheilulinjalle, tulee sinun vastata urheilijan lisäkysymyksiin.
Aiempina vuosina käytössä ollut paperinen Urheiluoppilaitosten hakulomake on poistunut käytöstä, eikä sillä voi enää hakea urheiluoppilaitokseen.

Tarkennetut hakuohjeet päivittyvät tälle sivustolle haun lähestyessä.

Valintakriteerit

Pääsykokeet järjestämme huhtikuun aikana kaikissa lajeissa. Pääsykokeisiin lähetetään erillinen kutsu. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian yläkoululeirityksessä oleville pääsykoe voi olla myös leirin yhteydessä.

Urheilulukioon valinnan minimikriteerit ovat lajiliittopisteet 2,5, pääsykokeet (oppilaitospisteet) 2,5 ja lukuaineiden sekä liikuntanumeron keskiarvo 7,5.
Valintaan vaikuttavat keskiarvo, pääsykoe ja lajiliittopisteet.

• Urheilijoiden tiedot lähetetään lajiliittojen pisteyttäjille x.x.2022 mennessä.
  • Lajiliittojen pisteytykset takaisin oppilaitoksille x.x.2022mennessä.
  • Huhtikuussa pääsykokeet, joihin lähetetään erillinen kutsu
  • Valitut opiskelijat ilmoitetaan kesäkuussa

Lisätietoa urheiluoppilaitoksiin hakemisesta:
Toisen asteen urheiluoppilaitoshaku

Lajikohtaisiin kysymyksiin parhaiten osaavat vastata valmentajamme. Heidän yhteystietonsa löydät VRUA:n sivuilta:

Lukion kotisivujen Sujuva arki
osiosta löytyy tarkempia tietoja mm. asumisesta, kulkemisesta ja kustannuksista.