Hakuohjeet

Haku yleis- ja urheilulinjoille tapahtuu Opintopolku.fi -sivuston kautta. Urheilulinjalle eli Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan hakevat lähettävät tietoa urheilijasta -lomakkeen suoraan koululle.

Yhteishaku ammatilliseen ja lukioon, kevät 2019
19.2.2019 klo 08:00—12.3.2019 klo 15:00

Keskiarvoraja yleislinjan valinnassa:

• lukuaineiden keskiarvo sisältäen liikunnan numeron vähintään 7,0.

Vähimmäispisteet urheilulukioon valinnassa:

• lukuaineiden keskiarvo sisältäen liikunnan numeron vähintään 7,5 (max. 10 p)
  • pääsykokeesta vähintään 2,5 (max. 5 p)
  • lajiliittopisteet vähintään 2,5 (max. 5 p)

Tulokset julkistetaan kesäkuussa.

Lajiliittopisteytyksen periaatteet:

4,2 – 5

Joukkuelaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. Yksilölaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan  maajoukkueurheilijoiden määrää.

3,1 – 4,1

Joukkuelaji: Ikäluokan maajoukkueurheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. Yksilölaji: SM-mitalitaso. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan  maajoukkueurheilijoiden määrää.

2,1 – 3,0

Joukkuelaji: Maajoukkue-ehdokas, aluejoukkueen kärkeä, seurajoukkueen kärkipäätä. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

1,1 – 2,0

Joukkuelaji: Aluejoukkueen keskitasoa, seurajoukkueen runkopelaaja.

Yksilölaji: Lähellä SM-pistesijaa, SM-pistesijatason viestijoukkueessa.

0,1 – 1,0

Seuratason aktiivi.

0

Käytetään vain jos lajiliitto ei tunne urheilijaa (koulu pisteyttää, max. 2,5 pistettä).